Top 5 superstiţii despre copii greu de “respectat”

1269530148_potopodborka_002 1După cum se ştie, mulţi dintre noi credem în superstiţii, în semne bune sau semne care prevestesc un ghinion. Găsim superstiţii despre aproape orice, însă astăzi mă voi opri asupra acelor superstiţii despre copii, pe care, personal, le găsesc foarte greu de „respectat”.

 

  1. Femeia gravidă nu trebuie să atingă animale. Se spune că va naşte un copil păros. Deşi pare uşor de respectat, mă întreb ce ar trebui să facă persoanele care au animale de companie. De exemplu, un câine sau o pisică. Să renunţe la animal pe perioada sarcinii? Pentru că îmi este greu să cred că daca are un animal în casa nu se va atinge de el.

 

  1. Să nu tai unghiile bebeluşului până la un an pentru că va deveni furăcios. Imposibil. Unghiile bebeluşului cresc foarte repede, iar dacă nu i le tai se zgârâie. Mai sunt mămici care spun că bebeluşul trebuie ţinut cu mănuşi sau unghiile îi sunt rupte cu dinţii de către mamă. Personal nu sunt de acord cu niciuna dintre aceste variante. Şi consider că şansele să devină un copil furăcios ţin de educaţie şi nu de tăiatul unghiilor.

 

  1. Să nu  îi săruţi tălpile cât de mic pentru că va pleca departe de lângă tine când va fi mare. Păi când sunt mici sunt atât de adorabili încât, ca mama, îi săruţi peste tot. Deci greu „de respectat”.

 

  1. Copii care stau în ploaie cresc mai repede. Categoric nu, cel puţin din punctul meu de vedere. Păi după o ploaie bună, copilul nu se alege cu o răceală zdravănă?

 

  1. Un usturoi prins cu o aţă roşie la gâtul sau la căciuliţa copilului fereşte de deochi. O superstiţie pentru cei care ar suporta ca micuţul lor să miroasă toată ziua a usturoi, pentru că altfel ar fi mai greu „de respectat”!

 

Acestea ar fi doar câteva, poate printre cele mai cunoscute de mine, însă dacă mai aveţi şi voi alte superstiţii haioase vă aştept părerile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s