Putem să-i ajutăm pe micuții aflați la nevoie

De câte ori nu am văzut copii pe stradă la cerșit sau, mai rău, mame aflate în situații atât de nefericite încât, într-un moment de ignoranță, își abandonează micuții. Ce să mai vorbim despre acei copilași care cresc în familii dezbinate sau cu venit foarte mic care nu-și permit să cumpere o bomboană.

Dacă în cele mai multe dintre aceste situații, cazurile sunt descoperite, poate de cele mai multe ori, prea târziu, azi am citit despre un program prin care încă se mai poate face câte ceva pentru o altă categorie de copilași.

Este vorba despre acei aflați în situația de abandona școala din lipsă de bani, despre cei care suferă de boli și nu au bani de tratamente sau despre cei încadrați deja ca ”excluși social”.

Fondul destinat special pentru aceste categorii de copii și tineri vine din partea Fundație Principesa Margareta a României. Se numește fondul special pentru copii și a fost lansat în 2000.

Însă, după părerea mea, cel mai important este că acești bănuți pot fi accesați atât direct de beneficiari – ceea ce mie mi se pare greu de crezut – fie de către AUTORITĂȚILE LOCALE fie de către ONG-URI le care se preocupă de implementarea proiectelor pentru protecția copiilor.

Detaliile pentru acest minunat proiect puteți afla accesând urmatorul link:

http://www.fpmr.ro/index.php?page=fondul-special-pentru-copii

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s