Ce semnificație au prenumele pe care le sărbătorim astăzi?

La mulți ani tuturor celor își sărbătoresc, de Sfântul Mucenic Dimitrie, ziua onomastică! Și, felicitări și multă sănătate tuturor mămicilor care, astăzi, vor aduce pe lume o nouă viață! images Pentru acelea care încă nu s-au gândit la un prenume pentru micuțul lor, sau poate nu au luat încă în calcul și un nume de sfânt (așa cum spune religia ortodoxă), vă propun câteva prenume derivate chiar de la sfântul pe care îl sărbătorim astăzi.

Pentru un băiețel născut astăzi, un nume potrivit ar putea fi chiar Dimitrie.  Alte derivate de la ”Dimitrie” ar putea fi Mitru, Dima, Dimitrie, Dimitri, Mitel, Mitică, Mitruț.

Pentru fetite, ”oferta” este mai mică, însă un nume drăgălaș ar putea fi Mimi cu derivatele Mitra sau Dumitrița.

Pentru a înțelege mai bine de ce un astfel de nume ar fi potrivit pentru micuțul dumneavoastră vă spun că Dimitrie – Dumitru este un nume ce provine din limba greacă și înseamnă ”pământul mama”, în sensul legăturii sfinte dintre om și natură, dintre om și pământul din care a fost făcut.

Pe 26 octombrie, ortodoxii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie (Dumitru), cel despre care, în popor, se spune că desfrunzește codrul și usucă plantele, urmând ca pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, să înfrunzească întreaga natura.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s