Cum să nu te dezlipești de copilul tău?

Sunt mămica unei fetițe de patru ani și îmi amintesc cu drag aproape fiecare zi din viața ei. De la prima Logo-scutecila-5-2strângere în brațe, prima alăptare, primul zâmbet, primul scutec schimbat, prima băiță, prima plimbare …și lista poate continua. Dar până aici nu e nimic spectaculos. Fiecare mămică păstrează vii aceste amintiri.

Și tot așa, fiecare mămică a auzit, din bătrâni, tot felul de vorbe…de ”legi” nescrise. Una dintre ele ar …”ai învățat copilul în brațe de asta plânge acum…uite vrea tot timpul în brațe” . Ei bine cărei mămici nu îi place să-și țină puiul cât mai aproape? Ce plăcere, bucurie, fericire, poate fi mai mare dacă nu cea în care trupul micuț este cât se poate de aproape de al tău? Să-i simți respirația micuțului, să-l vezi cum este liniștit și fericit că simte, la rândul lui, mirosul tău, pulsul trupului tău care îl liniștesc? 

Atunci vă întreb eu…de ce ar trebui să-i restricționăm această plăcere micuțului dar și nouă, ca părinți? De ce ar trebui ca atunci când mergem la plimbare să-l așezăm în acel cărucior rece și poate uneori incomod pentru bebe? Și mai grav să ajungem să lăsăm bebelușul în acel pătuț doar pentru că ne este teamă că se învață în brațe și mai apoi nu va mai sta liniștit?

Ei bine, răspunsurile la toate aceste întrebări sau mai bine spus soluția vine prin conceptul babywearing. 10836453_759509830786635_22713141_nAcesta este un concept care le explică părinților, și îi îndeamnă în același timp, să-și poarte copii cât de mult pot. Mai exact, cu ajutorul unor produse micuții pot fi purtați în poziții foarte confortabile pentru ei (întins, cu fața către mamă, cu spatele către mamă ..etc) peste tot unde merge și mama.

Cu alte cuvinte aceste produse pot fi descrise ca fiind, cel puțin în perioada în care am născut-o eu pe fetița mea, port bebe. Pentru mine a fost foarte util. Îmi amintesc că chiar din prima lună am purtat fetița pe oriunde mergeam…la cumpărături, în plimbare. Uneori, chiar și prin casă…atunci când aveam ceva de făcut și nu doream să mă ”dezlipesc” de ea. În același timp, ea era tot timpul supravegheată, fericită că mă simte, în siguranță, liniștită. Ce mai era perfect pentru amândouă. Mai mult decât atât, îmi amintesc că am convins-o chiar și pe mama să o poarte pe Miru oriunde mergea…când venea în vizită. (iată dovada..Miru avea cam doua-trei luni).

Acum însă, la fel ca în orice domeniu, lucrurile au avansat. Au apărut sute de modele de produse utile și recomandate pentru babywearing. De exemplu,aici  găsiți atât produse pe alese, după kilogramele bebelușului, modul în care vrei să îl porți, anotimp cât și după desing, materialul confecționat și bineînțeles prețul pe care și-l permite fiecare părinte. Trebuie să recunosc, mă depășesc toate aceste informații…nu am mai ținut pasul, însă niciodată nu e timpul trecut pentru a învăța lucruri noi. Mai ales că nu se știe niciodată când barza va poposi din nou.Așa că, după o privire de ansamblu asupra produselor comercializate pe scutecilă.ro, cei care de altfel susțin babywearingul în România, mi-au atras atenția câteva produse pe care o să vi le prezint și vouă:

Manduca Circadelic – este un produs în ediție limitată (deci la modă și la mare căutare…cică sunt doarmanduca-editie-limitata-circadelic-protectii-bretele-cadou-diverse~8334530 1100 de exemplare în toată lumea). Însă nu asa mi-a atras atenția ci faptul că este din bumbac organic și mai ales faptul că este indicat și pentru cei care au probleme de spate. Poate fi folosit chiar și în cazul micuților cu displazie de șold, micuțul având poziția piciorușelor în formă de” M”. De asemenea, poate fi purtat și pe timpul verii fără să ”încingă” spatele copilului. Acum, pe scutelici.ro îl găsiți și la reducere. Prețul este de 499 lei.

Boba Air este un port-bebe ergonomic tip SSC – Soft Structured Carrier, simplu de utilizat și foarte ușor, port-bebe-boba-air~8334570cântăreste doar 310 grame. Este un port-bebe perfect pentru călătorii (deci super indicat mai ales în cazul nostru cărora ne plac la nebunie drumețiile) sau orice părinte care este mereu în mișcare. După ce l-ai utilizat, doar îl împachetezi în propriul săculeț și îl poți depozita în propria geantă. Cât despre preț este unul, spun eu, destul de avantajos: 239 de marsupi-plus-breeze-de-vara~7030814 (1)lei. Acest model este indicat și pentru Miru a mea. E o variantă pentru vacanța la munte de la primăvară. Ea cântărește acum 16 kilograme, iar acest produs poate fi folosit până la 20,4kg.

Marsupi Plus Breez este un produs indicat pentru zilele toride vară. Este ușor și foarte util. Mi-a plăcut că este simplu de montat și poate fi purtat în mai multe poziții. Prețul este de doar 249 de lei. indicat pentru micuții de până la 15 kg.

Cel mai mult mi-a plăcut acest produs: Boba Wrap care se potrivește tuturor bebelușilor boba-wrap-wildflower~8334710indiferent de greutatebebeluşii prematuri se dezvoltă mult mai bine purtaţi aproape de mamă în acest wrap. De asemenea, este ideal pentru alăptarea discretă a bebeluşului. Boba Wrap creşte cu bebeluşul dumneavoastră în timp. Boba Wrap-ul distribuie greutatea bebeluşului pe întregul dumneavoastră spate şi are bretelele foarte late, astfel încât să se împartă greutatea pe suprafaţa umerilor. Prețul este de doar 194 de lei.

Eu susțin babywearingul pentru că sunt de părere că micuților le trebuie transmisă cât mai multă căldură cu putință. Sunt sensibili și se vor dezvolta mult mai bine și armonios dacă li se arată toată dragostea pe care doar un părinte o poate oferi.

Spune-ți da babywearingului și copii voștri vor fi mai fericiți!  

group-shot-in-front-of-lake

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s