Fimo reinventează orele de lucru manual de la școală!

Vă mai amintiți de orele de lucru manual, din școala generală? Cum băieții se întreceau în crearea gemsale.rodiferitelor obiecte tăiate la traforaj…lucruri utile de altfel pe care le puteau oferi părinților, rudelor sau poate pur și simplu le păstrau pentru ca, peste ani, să le poate arăta copiilor? Iar noi, fetele, eram foarte distractive. Eu, parcă mă și văd, micuță, ghemuită în prima bancă și cu andrelele de gât. Lucram de zor ”ciorăpește” și ”drugește” (cele două modele de ochiuri). La final ieșea un fular drăguț pe care îl purtam cu mândrie că era făcut de mine. Sau dacă nu cochetam cu andrelele coseam pe itamină  – așa numitele muște roșii și negre….amintiri foarte plăcute, pentru mulți dintre noi.

Din păcate, astăzi, suntem prea ocupați să facem lucruri atât de relaxante, frumoase și utile. Preferăm să mergem rapid la bazar, supermarket sau mai știu eu ce comercianți ambulanți și să cumpărăm un fular sau un obiect drăguț de decor. Cât despre mileuri …..nici nu mai știu de când nu am mai văzut așa ceva într-o casă.

Nu spun nici că este bine nici că este rău. Prin acest articol vreau doar să subliniez faptul că, fiind mămica unei fetițe de patru ani, îmi doresc să-mi îndrum copilul către lucrul manual sau handmade cum se spune acum. Nu sunt o mamă ”teroristă” care să-i impună copilului ce să facă 100%, o las să-și aleagă din mai multe variante propuse de mine. Tocmai de aceea, i-am luat atât jucăriile pe care și le-a dorit, are și o tabletă însă o încurajez și îmi place să petrec timp cu ea confecționând diferite obiecte drăguțe, utile. Și uite așa am descoperit pasta Fimo  , comercializată online de GemSale. Este o pastă foarte ușor de modelat și pentru că, în momentele de creați, îmi este alături fiica mea, am ales o variantă pentru începători, respectiv Fimo Soft dar Fimo Kids , apărută recent pe site-ul menționat. Momentele petrecute alături de fiica mea sunt încărcate de emoție, bucurie și entuziasm. La final, din mânuțele alea micuțe ale ei, coordonate atent de ale mele, ies diferite obiecte micuțe – pandante, mărțișoare, animăluțe care pot fi folosite ca obiecte de decor sau chiar diferite personaje foarte îndrăgite din desene animate. (iată un mic exemplu : frumoasa Răpunzel)

În cele câteva minute în care doar lucrăm, suntem complet deconectate de lumea înconjurătoare, de stresul cotidian, de gadgeturile care au pus stăpâne pe viața noastră, de la mic la mare. În plus, aceste momente sunt foarte utile în dezvoltarea micuței mele: creativitatea, răbdarea și îndemânarea ating cote cât mai înalte.

Pe de altă parte, orice obiect, oricât de stângaci ar fi confecționat, ar putea reprezenta cel mai frumos cadou pentru bunici, rude. Să fim realiști, cui nu i-ar plăcea să primească o floare frumos colorată confecționată de nepoțica de patru ani? Câtă dragoste, răbdare, dăruire poate reprezenta un astfel de cadou? Nu-i așa că merită toți banii și timpul din lume.

Eeeee…vestea bună este că, deși vă gândiți că confecționarea acestor obiecte ar dura ore în șir iar pasta pentru modelat ar costa o avere….sunt idei greșite. Fimo este ieftin.

De exemplu, un pachet de Fimo Soft, de 56 de grame, disponibil în toate culorile, costă doar 7,40 de lei. fimo-softMai mult decât atât, cu fiecare produs cumpărat faci economii. Și asta pentru că, GemSale oferă puncte de loialitate care pot fi schimbate în cupoane ce pot fi folosite la următoarele cumpărături. Concret, pentru acest pachet primești 0,35 de lei.

FIMO Soft diferă de alt tip de FIMO prin faptul că este fin și mătăsos, ușor de amestecat, având culori vibrante. Dacă doriți, puteți alege blocuri de FIMO Soft la 350 g, din cele 10 de culori. FIMO Soft se coace la 110˚ Celsius, timp de coacere: 30 minute.

Și acesta a fost doar un exemplu. Fimo este disponibilă, pe GemSale, în 89 de variante. Pasta de modelat este de mai multe tipuri, în funcție de materialele din care se compune: lut ceramic, rășină (pastă pe bază de uleiuri), pastă polimerică (pe baza de PVC), pasta de hârtie (pe bază de celuloză).

fimo-effect-gemstonePasta FIMO vine să acopere multe din aceste tipuri: pasta polimerică (pasta FIMO Classic – înlocuită acum de FIMO Professional, Effect, Soft, FIMO Kids – apăruta recent), pasta ceramică (FIMOair Basic, Light si Natural), pasta celulozică (FIMOair Papier Mache).Fimo Effect se aseamană la maleabilitate cu Fimo Professional mai mult, însă are diferite efecte introduse (transluciditate, fosforecenta, efect metalic, gliterat sau cu sclipici, efecte de piatră – marmură, granit etc).

Recunosc, îmi place Fimo Efect pentru ceea ce se poate crea cu această pastă. FIMO Effect este disponibilă pe GemSaleîn blocuri de 56 g, în 36 de culori. Prețul este de doar 7,4 lei.

Iată o mică demonstrație cu fimo effect:

 

Mai mult decât atât, dacă imaginația vă joacă feste, sau aveți nevoie de puțină inspirație pe GemSale există o categorie specială în care găsiți 33 de matrițe.

Aici gasiti forme FIMO, matrite FIMO și texturi FIMO. Matrițele FIMO sunt, de obicei, matrita-fimo-craciunmatrițe din silicon, de aceea sunt matrițe flexibile. Matrițele și formele FIMO sunt destinate multor categorii: bebeluși, petrecere, vacanță, Crăciun, ornamente etc. Texturile FIMO imprimă pe suprafața pastei de modelat texturi altfel greu de obținut prin alte mijloace: orientale, florale, în stil baroc etc. Prețul unei matrițe este de 19,90 de lei. În plus, nu uita că vei primi puncte de loialitate.

 

dvd-fimo-tutorialeDe asemenea, ceva ce mie îmi place foarte mult sunt accesoriile Fimo care te pot ajuta să creezi obiecte snowglobe-fimosuperbe. De exemplu, acest glob de zăpadă la doar 25,50 de lei sau acel DVD cu tutoriale video astfel încât, pas cu pas, că poți crea obiecte cât mai inedite. DVD Fimo cu 12 tutoriale și material bonus, pentru începători și avansați, deopotrivă. Învățați chiar de la producătorii pastei FIMO despre cum se pot realiza bijuterii, jucării, obiecte decorative cu pasta FIMO. Prețul este de doar 15,90 de lei!

 

Și cu o ofertă atât de bogată, vă spun, sincer, că rezultatele nu vor întârzia să apară. Și, în plus, copii vor fi foarte încântați, iar părinții mulțumiți de modul în care micuții lor se pot transforma după aceste ore de terapie. Și pentru că, fiecare părinte dorește doar ce este cel mai bun pentru copilul său eu vă spun încearcă pasta Fimo și cu siguranță, va deveni un „viciu” devenit capriciu. Așa că pune BANI deoparte până de Sărbătorile de Iarnă, http://www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!”

Pont: GemSale este alături de cei care știu să se relaxeze și să-și fructifice timpul făcând lucruri utile și pune la dispoziția doritorilor o gamă variată de mărgele, pietre semiprețioase și toate accesoriile de care este nevoie pentru crearea unor bijuterii și obiecte senzaționale.  

gemsalero-1399103752

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s