Cu ce mă îmbrac astăzi dar ce gătesc?

Ador competițiile care îți pun mintea la contribuție, cum se spune din bătrâni. Și mai ales dacă la final este pus la bătaie și un premiu substanțial așa cum de exemplu este cel care va fi oferit de UTOK în concursul” BE TOMORROW’S APP GENIUS”. Este vorba despre un premiu de 2000 de dolari , sumă care va ajunge la cel mai inspirat tânăr care va concepe cea mai ingenioasă aplicație pt android. Dacă sună simplu, iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

• Creează un cont pe site și autentifică-te.
• Încarcă 6 fotografii ce arată cât mai bine conceptul, fucționalitatea,
designul și numele aplicației tale.
• Explică în detaliu conceptul, funcționalitatea, dacă aplicația va fi gratuită
sau nu și, dacă este cazul, cum vrei să o monetizezi.

Cei care au deja idei să nu mai stea pe gânduri pentru că perioada de înscrieri va expira pe 19 aprilie , urmând ca în perioada 20 aprilie – 26 aprilie să adune voturi de la prieteni, cunoscuți sau străini convinși de succesul aplicației propuse pentru a primi 40% din nota finală. 60% din punctajul total va fi acordat de un Juriu specializat. Pe 27 aprilie afli dacă ai câștigat premiul de 2.000€.

Așadar lucrurile sunt relativ simple pentru tinerii cu imaginație și cunoștințe bogate. Eu despre it, aplicații, telefoane, nu cunosc foarte multe. Sunt un consumator.Folosesc telefonul de dimineață până seara, la fel și laptopul și internetul. Îmi place să folosesc din aplicațiile cunoscute atunci când am nevoie, însă de aici până la a concepe una este cale lungă. Însă de idei nu duc lipsă. Și dacă, tehnic, m-aș pricepe să concep o aplicație aș face două.

Una ar fi ”Gătește rapid”. Ei bine cu această aplicație aș rezolva tot timpul problema ”ce mâncăm astăzi”. Cum m-ar ajuta această aplicație? Simplu. M-aș uita în frigider și cămară. Aș vedea ce ingrediente am. Le-aș fotografia și le-aș introduce în aplicația mea ”gătește rapid”. Ea îmi va oferi în doar câteva secunde cea mai potrivită rețetă pe care eu o pot prepara în funcție de ingredientele pe care le am. Practic, aplicația doar din fotografia introdusă îmi va spune ce cantitate de produs am, din fiecare, apoi mi-ar propune rețeta și modul de preparare. Mi-ar plăcea să îmi ofere două sau cel mult trei variante de rețete pe care să le pot pregăti cu ingredientele fotografiate. Ei, ce spuneți? Nu-i așa că ar fi foarte utilă și cred că și folosită de toate gospodinele care au rămas în pană de idei și mai ales de femeile și chiar bărbații foarte ocupați care ajung seara acasă și nu au nimic gătit. Mai mult, ar fi ok dacă prin aplicația respectivă s-ar crea un fel de rețea și să adaugi prieteni care o folosesc astfel încât să te poți inspira din preparatele altor cunoscuți.  Cred că aș vrea să fie gratuită și să poată fi disponibilă pe telefon sau chiar tabletă.

Cea de-a doua aplicație pe care o propun este ”Cu ce mă îmbrac azi?”. Ei bine aceasta ar fi o altă problemă a mea și cred că a multor femei și chiar bărbați. Nu tot timpul ești la curent cu ultimele tendințe sau chiar dacă ești nu tot timpul ceea ce este la modă se potrivește și corpului tău. Așa că o aplicație care să îți spună cum să te îmbraci ar fi super utilă. Ei bine ea ar funcționa cam așa: te fotografiezi din diferite unghiuri, spate, față, lateral. Introduci și datele privind înălțimea și mărimea la haine. Așa aplicația poate avea exact imaginea reală a corpului tău. Apoi în fiecare zi să fotografiezi de exemplu blugii pe care ai dori să-i îmbraci dar și bluzele pe care crezi tu că s-ar asorta iar aplicația să decidă care este combinația cea mai potrivită pentru corpul tău. Așa sunt convinsă că s/ar reduce mult din momentele penibile când porți haine nepotrivite în momente importante ale vieții.

Dragi prieteni, cam astea ar fi propunerile mele. Sper să vă inspire sau dacă nu măcar să vă amuze. eu vă doresc succes la concurs și abia aștept să avem pe piață cât mai multe aplicații românești nu doar străine pentru că românii sunt persoane inventive și cu siguranță și capabile să facă lucruri formidabile și în acest domeniu , acum dominat de alții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s