Ora de sport de astăzi e sănătatea de mâine

Teoretic, aș putea spune că sunt o femeie în ”toată firea”. Am 31 de ani și sunt mămica unei fetițe de 11721746_779082802204993_1053997885_naproape cinci ani. Ei bine, sper să nu vă dezamăgesc, însă eu mă simt o puștoaică. Îmi place să hoinăresc pe stradă până seara târziu (e adevărat, alături de fiica mea), să mănânc înghețată la cornet pe stradă, să port teniși și să alerg prin parcuri, să mă dau în leagăn și chiar să lenevesc dimineața în pat. Iar dacă este să vorbesc despre jocurile copilăriei mele, nu pot vorbi la trecut. Este posibil ca toate astea să mi se întâmple pentru că am o fetiță, deși unele voci susțin că asta e doar o scuză…și că ar trebui să mă maturizez…în fine. Asta probabil este o altă discuție. 

Revenind la jocurile copilăriei, aș putea să scriu mii de cuvinte despre toate lucrurile pe care le făceam când eram mică și pe care acum le fac alături de fiica mea și ceilalți micuți care se strâng pe stradă. Dar o să fac un rezumat. Păi, în primul rând totul se caracterizează prin țopăială. Asta e cuvântul. Țopăială de dimineața până seara. Sărim coarda, șotron, melcul, jucăm elastic sau pur și simplu sărim de pe bordură…în final țopăim. Dacă nu țopăim alergăm. Rațele și vânătorii, prinselea pe animale, sau pe nume, țara țara vrem ostași, castelul de pietre, ascunselea sunt doar câteva dintre jocurile care ne ”stoc untul din noi” aproape în fiecare zi liberă.  Iar când nu țopăim sau alergăm probabil suntem pe bicicletă sau pe role. Ce mai, să te joci este modul nostru de a trăi. Și culmea este că niciodată nu obosim când ne jucăm.Că de altfel să mă duc pe jos până la serviciu…parcă nu e la fel de distractiv. Dovada:

Una peste alta, în momentele mele de maturitate, știu cât bine îmi fac aceste ore petrecute ”în joacă” alături de fiica mea. Ca să nu mai spun  cât bine îi poate face ei, mai ales în zilele noastre când orele de sport sunt ținute după ureche, în unele școli, iar în altele sunt înlocuite cu cele de matematică sau Miscarea-Face-Bine-Brasov-2015-POSTER-v6-566x800română…că de..sunt profesori care consideră că să ști una din aceste materii este mai importantă decât mișcarea! Total neadevărat, din punctul meu de vedere!

Ora de sport de astăzi asigură sănătatea de mâine! Eu spun asta și îmi susțin afirmația prin câteva aspecte dovedite de oamenii de știință care au arătat beneficiile sportului și diferențele dintre o viață sedentară și una plină de mișcare:

– sportul ajută la păstrarea unei greutăți corporale normale atât în cazul copiilor cât și adulților – important, spun eu, mai ales că în zilele noastre obezitate și diabetul sunt în creștere alarmantă, mai ales în rândul copiilor;

– exercițiile fizice ajută la diminuarea pericolului dezvoltării unor boli cronice;

– sportul adaugă ani prețioși vieții-  studiile au arătat că riscul de deces scade cu până la 40% în cazul celor care practică sport timp de șapte ore pe săptămână;

– sportul poate contribui la încetinirea procesului de micșorare a creierului odată cu înaintarea în vârstă – la câtă informație ne invadează zilnic eu spun că avem nevoie de mult sport;

–  sportul este un aliat de nădejde în depășirea dependențelor de droguri sau alcool – spun cercetătorii;

Și din această enumerare nu putea lipsi studiul american potrivit căruia activitatea fizică ajută și la sudarea relației de cuplu!

În acest context, fetelor luați-vă partenerul de mânuță, chiar și copiii (acolo unde este cazul) și mergeți la ”cea mai oră de sport” care se va organiza pe 11 iulie la Brașov. Vă așteaptă o zi minunată, plină de mișcare dar și de distracție și voie bună. În plus, alături de beneficiile pe care le aduceți sănătății fizice și mentale, veți putea contribui la un gest caritabil.Miscare-Face-Bine-BRASOV-WEB-851x314-FB-Cover1-830x306

Dar hai să vă spun ce vă așteaptă sâmbătă la „cea mai mare oră de sport” de la Brașov:

Veți avea acces gratuit la multe activități și clase sportive:

#Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
#Rebound AAS cu Dana Boros
#Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
#Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
#Steel Combat cu Fernando Gorini
#Steel Tonic cu Fernando Gorini
#Zumba cu Marius Grancea si Mihaela Opria
#Onekor cu Mihaela si Marius

Crosul-Miscare-Face-Bine-BRASOV-WEB-800x6001În paralel vor fi amenajate următoarele zone de sport, pe toață durata zilei:

  • Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exercitii inspirate din antrenamentele de tip militar
  • Real Ryder (20 de biciclete stationare)- inscrieri la Marius Grancea
  • Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeti
  • TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
  • Zona fotbat

Totodată va avea loc cea de-a doua ediție a ”crosului mișcarea face bine”. ”Și nu orice cros, ci unul cu obstacole, ca să fie provocarea mai mare”, vă asigură organizatorii. Crosul se va desfășura pe o distanță de 4 kilometri. Minunat este că deși, inițial, alergând facem un bine sănătății noastre, la final putea face un bine (acel gest de caritate despre care vorbeam mai devreme) și copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Și asta, pentru că organizatorii au decis ca toate taxele de înscriere să meargă către acești copii prin intermediul Fundației Telekom Romania.Înscrierile se fac online, în limita locurilor disponibile – 200 locuri în total la ambele probe.

Eu vă doresc o zi de sport minunată și pentru a vă convinge că jocurile nu au vârstă vă invit să vizionați câteva clipuri găsite pe youtube:

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s