5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre verighete

Un designer de bijuterii mi-a povestit odata despre lucrurile pe care le-a invatat legat de inelele de logodna si cele de casatorie. Dedicandu-si timpul mestesugind diverse inele pentru clientii care calcau pragul atelierului sau, el s-a obisnuit sa acorde maxima atentie detaliilor, adesea ajutandu-i pe acestia sa aleaga modelul potrivit pentru fiecare in parte. Exista cinci lucruri pe care le-am retinut si doresc sa vi le impartasesc si voua:

1. Oferirea unei verighete reprezinta o traditie straveche
Pentru sute de ani, verighetele au obisnuit sa marcheze uniunea dintre doi oameni, ele fiind cunoscute civilizatiilor antice egipteana si romana. In ziua de astazi, scopul lor nu s-a demodat, chiar dimpotriva, acestea intarind legatura uniunii. Numeroase persoane sunt fascinate de culturi din vremurile stravechi, alegand sa graveze simboluri, desene si alte inscriptii specifice. De pilda, verighetele confectionate dupa un design clasic celtic, sunt raspandite printre scotieni sau irlandezi.

2. Oferirea unei verighete simbolizeaza un contract
Verigheta are puterea sa uneasca un cuplu, simbolizand nu doar iubirea care leaga cele doua persoane, ci si un contract. Din acest motiv, majoritatea alege sa isi faca inele de casatorie din metale pretioase, precum aur. Firma noastra va ofera o reducere diamante pentru verighete de pana la 15% din pretul pietrelor.

3. Oferirea verighetei perfecte conteaza
Bijuterierii nostri pot crea la comanda, modelele preferate de fericitul cuplu, confectionand modele de verighete personalizate. Acestea pot avea gravate, la cerere, versuri, numele celor doi miri sau data casatoriei. Unele credinte, precum se intampla in religia evreiasca, impun ca verigheta sa fie o banda mai groasa, fara diamante sau alte pietre pretioase incrustate.

4. Oferirea unei verighete fiecarui partener reprezinta o traditie moderna
Obiceiul ca atat mireasa, cat si viitorul mire, sa primeasca cate o verigheta, este unul relativ recent impamantenit, aparut abia prin secolul XX. De asemenea, este deja popular ca design-ul celor doua verighete sa fie similar.

5. Poti oferi o verigheta careia ii poti ulterior schimba designul
De obicei, atunci cand un cuplu celebreaza trecerea mai multor ani de la casatorie, poate alege sa marcheze acest minunat eveniment prin adaugarea unor pietre pretioase inelelor originale.
Casatoria constituie un moment major din viata unei persoane. De aceea, este important sa cunosti cat mai multe despre verighete si semnificatia acestora, optand pentru modelul potrivit pentru tine si partnerul tau.

Lasă un comentariu