Cele mai recente progrese din domeniul bateriilor auto

De-a lungul timpului, industria bateriilor a cunoscut o dezvoltare continua, care s-a manifestat, in principal, prin atingerea unor performante mai bune si o durata de viata mai lunga.

Printre substantele care intra in componenta bateriilor de acumulatori, cel mai adesea intalnim plumb-acid, acumulatori Li-ion, fiind posibile si combinatii de genul nichel-zinc, sodiu-sulf. La ora actuala, cercetatori de seama investigheaza si posibilitatea includerii titanului in componenta bateriilor litiu-ion. Momentan, acestea intruchipeaza cea mai eficienta reteta pentru baterii ingenioase, indiferent ca ne referim la laptopuri sau masini electrice.

In 2013, o echipa de oameni de stiinta din Singapore, a facut un anunt de natura sa revolutioneze lumea bateriilor. Ei au reusit sa descopere, intamplator, un material – dioxidul de titan, care ar putea in viitor dubla capacitatea unei baterii li-ion. Cu toate acestea, titanul nu reprezinta o necunoscuta in vastul domeniu al bateriilor auto, fiind integrate unor versiuni japoneze Mitsubishi i-MiEV.
Popularitatea acestei tehnologii este una foarte mica, datorita costurilor ridicate pe care majoritatea constructorilor auto nu si le pot permite.

In urma cu ceva timp, profesorul Singh de la Universitatea Rice (Huston, SUA), a lansat ideea conform careia “ai putea transforma casa intr-o baterie”. El si colegii lui, au folosit spray-uri high-tech, incercand diverse combinatii de vopsele si substante chimice, in speranta ca activitatea lor va da roade, aceasta functionand drept elemente distincte ale unei baterii.

Deocamdata, toate aceste planuri indraznete nu se pot aplica pe scara larga in lumea in care traim. In continuare, ne vedem siliti sa facem apel la resurse precum petrol, pentru alimentarea masinilor. Omul modern nu se mai poate lipsi de avantajele pe care i le ofera vehiculele auto, deoarece acestea ii permit sa se deplaseze rapid dintr-un punct in altul, sa transporte marfuri si persoane etc.

Producatorii si distribuitorii de baterii auto ieftine se intrec in a crea acumulatorul ideal, pentru a asigura o performanta cat mai buna in experienta condusului. Pas cu pas, bateriile clasice au fost inlocuite de baterii fara intretinere, de exemplu. Daca va intereseaza sa va achizitionati o noua baterie moto, de tractiune sau stationara, SC SORGETI SRL, va recomanda sa apelati cu incredere la produsele si serviciile disponibile in sediile din tara si prin intermediul internetului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s